9 października 2015

Ciastka owsiane - bez cukru, mąki i masła!




Składniki:
pół jabłka
marchewka
2 dojrzałe banany
ok. 2 szklanek płatków owsianych górskich
1-2 garście bakalii: rodzynek, żurawiny, ziaren słonecznika, dyni
opcjonalnie miód


Wykonanie:
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem.
Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce.
Banany mieszamy z jabłkiem, marchewką, bakaliami i płatkami.
Próbujemy – jeśli za mało słodkie dodajemy łyżeczkę miodu.
Masę zostawiamy na pół godziny, by płatki spęczniały.
Formujemy małe kulki, które lekko spłaszczamy na ciasteczka – układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 min (aż zaczną się złocić).

0 komentarze :

Prześlij komentarz